Sous Vide; Fransızca bir terim olarak “vakum altında” anlamına gelir. En temel anlamıyla, Sous vide, yiyecekleri hava geçirmez bir kapta – genellikle vakumlu bir torbada – ve ardından o yiyecekleri sıcaklık kontrollü suda pişirme işlemidir. Şefler, bir eti turp, sos, otlar veya baharatlarla lezzetlendirerek büyük bir su kabına koyarlar. Etin ısıtılmış metal bir yüzeyle, alev, […]
Eskiden kullanılan karton kutu, metal kutu ve kavanozların yerini Doypak diğer adıyla ayakta duran torbalar almıştır. Doypak kilitli torbalar raflarda dik bir duruş sergilemenin yanı sıra, hafif olması, albenili baskılar sunabilmesi, lazer perfore ile kolayca açılması ve sonra da kilit sistemi ile tekrar kapanması sayesinde son tüketiciler tarafından yaygın olarak tercih edilmektedir. Ayakta duran poşetler […]
Gıda ürünleri hava ile temas ettikçe oksitlenir ve daha çabuk bozulurlar. Bozulan bir ürün renginden, kokusundan ve ya dokusundan farkedilebilir. Gıda ürünlerinin tazeliğini ve içeriğindeki vitamin, protein, mineral gibi besin değerlerini uzun süre koruyabilmesi için vakumlanarak saklanması gerekir.
Patates cipsi, krakerler, gevrekler gibi gıdalar nem bulaşmasına maruz kalabilecek gıdalar grubundadır. Hiç kimse ıslanmış gevrek, çıtırdamayan kraker ya da ıslak tadında cips yemek istemez. Gevrekliği koruyun! Günlük olarak tüketeceğiniz bu gibi yiyecekleri de vakum sayesinde dondurmadan buzdolabında taptaze tutabilirsiniz. Gıda vakumlamak çok kolay! Peynir, sucuk, kaşar, bakliyat ürünleri ve hatta kemikli et gibi aklınıza […]